Το MACC στη Θεσσαλία πραγματοποίησε σειρά επαφών στη ευρύτερη περιοχή. Συγκεκριμένα, συνεργάτες του Μεσογειακού Κέντρου Ικανοτήτων Αγροδιατροφής (MACC), στο πλαίσιο της διεύρυνσης του δικτύου πραγματοποίησαν συναντήσεις με σημαντικούς επιχειρηματίες του κλάδου από όλη την Ελλάδα. Επικεφαλής της ομάδας, ο κ. Γιώργος Μανουσάκης Υπεύθυνος Δικτύωσης του MACC, οργάνωσε και συμμετείεχε σε συναντήσεις με καταξιωμένους επιχειρηματίες, ερευνητές και παραγωγούς.
Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις γνωριμίας με επιτυχημένους επιχειρηματίες και συνδεδεμένα μέλη του Μεσογειακού Κέντρου Ικανοτήτων Αγροδιατροφής MACC, όπως η εταιρία Foodoxys, που εξειδικεύεται στη διασφάλιση της διατροφικής ευεξίας σε εξατομικευμένο επίπεδο. H Foodoxys είναι μία εταιρία – τεχνοβλαστός (spin-off) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εκπροσωπείται από τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Φώτη Τέκο.
MACC στη Θεσσαλία: One Health
Δεδομένου ότι το Μεσογειακό Κέντρο Ικανοτήτων Αγροδιατροφής (MACC) έχει ενστερνιστεί την ενοποιητική προσέγγιση της Ενιαίας Υγείας (One Health), οι εκπρόσωποί του θεώρησαν πολύ σημαντικό να επισκεφθούν τα γραφεία του Κέντρου Ικανοτήτων Πυθεία, το οποίο εξειδικεύεται στην τεχνολογία αιχμής για την Υγεία. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης, υπογράφτηκε και Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU). Πρόκειται για μια σημαντική συνεργασία που βασίζεται στην πρωτοβουλία των δύο Κέντρων Ικανοτήτων, να χαράξουν μια ενιαία στρατηγική με στόχο την επίτευξη βέλτιστων συνθηκών επικεντρωμένων στην υγεία του ανθρώπου, των ζώων και του περιβάλλοντος.
Μια επίσης σημαντική επίσκεψη γνωριμίας πραγματοποιήθηκε με το νέο συνδεδεμένο μέλος «Mama’s Pie», που εξειδικεύεται στην παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων φύλλου με σύγχρονες μεθόδους παραγωγής που εγγυώνται την ασφάλεια των τροφίμων και ξεχωρίζουν για τη γεύση και την ποιότητά τους.
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με κοινή επίσκεψη μαζί με τον κ. Χρήστο Λαζαρίδη σύμβουλο της εταιρίας Logos Delta, στις εγκαταστάσεις του ΙΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ καθώς και στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Πηνειού. Η ξενάγηση περιλάμβανε γευστικές δοκιμές σε μπίρες με τοπικό χαρακτήρα, κλείνοντας με αυτό τον τρόπο μία εποικοδομητική περιοδεία. _